0001

PNI GD-01 gázérzékelő, hangjelzéssel és fényjelzéssel, PB-gázhoz, földgázhoz, széngázhoz, kompatibilis a PNI V-02 mágnesszeleppel

Kit GNI gázérzékelő PNI GD-01 és PNI V-02 mágnesszelep 2014172

PNI GD01 gázérzékelőből és PNI V02 gázszelepből álló gázérzékelő készlet.
10 250,99 Ft
Elérhetőség: Raktáron
SKU
2014172

PNI GD-01 gázérzékelő

Félvezető gázérzékelő

A PNI GD-01 készletben található gázdetektor földgáz (metán), PB-gáz (fő összetevők: propán, bután) és széngáz érzékelésére szolgál.

Ha az éghető gáz szivárgása meghaladja a szabványt (20 % LEL), a gázérzékelő folyamatos 70 dB-es hangriasztást bocsát ki, amelyet élénkpiros LED kísér.

A beépített félvezető érzékelő hosszú élettartammal (akár 5 év), sokoldalúsággal rendelkezik, és jól tűri az extrém környezeti feltételeket és a korrozív környezetet.

Megjegyzés: Az érzékelő nem érzékel mérgező gázokat, például szén-monoxidot (CO).

Hang és fény riasztó

Amikor a gázkoncentráció eléri az előre beállított szintet, a készülék vizuális és hangos riasztást ad ki. A piros LED gyakran villog, folyamatos hang kíséretében. Ha az érzékelő a mágnesszelephez van csatlakoztatva, akkor elektromos impulzust küld rá. A mágnesszelep elzárja a gázáramlást.

A legalább 70 dB-es riasztási hang csökkenti a robbanásveszélyt, és védi ingatlana és családja életét és biztonságát.

A hangos riasztás kikapcsolásához húzza ki az érzékelőt, vagy várja meg, amíg a riasztást kiváltó gáz koncentrációja csökken. A riasztást kiváltó ok elhárítása után a mágnesszelepen lévő piros gomb felemelésével újraindíthatja a gázáramlást (a mágnesszelep nem tartozék).


Soha ne hagyja figyelmen kívül a riasztást!

PNI GD-01 gázérzékelő

PNI GD-01 gázérzékelő

Biztonság és energiatakarékosság

A plug-and-play csatlakozási mód rendkívül egyszerűvé és praktikussá teszi a PNI GD-01 készlet telepítését. Az égésgátló ABS műanyag penész-, kártevő-, korróziógátló és könnyen tisztítható.

A 3 W-nál kisebb energiafogyasztással és alacsony polcárral a PNI GD-01 készlet segít a személyes biztonság megteremtésében. A készlet széles körben használható éttermekben, konyhákban, kórházakban, szállodákban, olajgyárakban, garázsokban, benzinkutakban és így tovább.

Tesztelési módszer

Az öngyújtó gomb nyomva tartása közben vigye közelebb az öngyújtót az érzékelő gázbemenetéhez, és lassan engedje el a gázt (ne gyújtsa meg az öngyújtót, csak engedje ki a gázt). Amikor a gázkoncentráció az érzékelő közelében eléri a szabványt, riasztást indít, amely addig szól, amíg a környezeti gáz térfogata a riasztási pont alá nem csökken.

Megjegyzés: Az érzékelő bemelegedési ideje körülbelül 2-3 perc. Ebben az időszakban a gázteszt nem működik . A bemelegítési időszak végén az érzékelő megerősítő hangot ad. Ezen idő elteltével az érzékelő visszaáll a normál működésre.

PNI GD-01 gázérzékelő

PNI GD-01 gázérzékelő

Telepítés

A földgáz metángázból áll , amely könnyebb a levegőnél. Szivárgás esetén a földgáz a mennyezetig emelkedik, és a mennyezet környező részein összegyűlik. Ezért a földgáz esetében az érzékelőt a mennyezet alatt 30 cm-rel és a gázforrástól 1,5 m-re kell felszerelni.

Az LPG propán és bután keverékéből áll, amely nehezebb a levegőnél. Ha az LPG szivárog, lemegy a földre. Ezért PB-gáz esetén az érzékelőt a padló felett 30 cm-re és a gázforrástól 1,5 m-re kell felszerelni.

Megjegyzés: Ne szerelje fel a gázérzékelőt olyan helyre, ahol sok vízgőz van, mert ez befolyásolhatja az érzékelőt, ami téves riasztást válthat ki.

Write Your Own Review
You're reviewing:Kit GNI gázérzékelő PNI GD-01 és PNI V-02 mágnesszelep 2014172
Your Rating
Termékazonosító
Termelő KORTY
Termékkód 2014172
A gázérzékelő tulajdonságai
Észlelt gázok LPG földgáz, CO gáz, 25% LEL gáz
Energia fogyasztás maximum 2,5W
Használati feltételek csak beltérben, páratartalom ≤ 90%
Tápfeszültség 230
A mágnesszelep kimeneti feszültsége 9-12V
Riasztó gáz sűrűsége LPG 0,1 ~ 0,5%; Földgáz: 0,1 ~ 1%; Széngáz: 0,1 ~ 0,5%; CO: 0,1 ~ 0,4%
Hableány kötet > 70 dB / m
Méretek / súly 110,4 x 73 x 41 mm / 221 g
A gáz mágnesszelep jellemzői
Zárási mód Aktuális vagy manuális impulzus
Záró feszültség DC 9 ~ 12 V (impulzus)
Záróra kevesebb, mint 1 másodperc
Robbanásállóság szabvány Exm II T6
Kapcsolat 3/4 "belső menet
Maximális nyomás 20 kPa vagy 100 kPa
Készült Más alumínium
Üzemi hőmérséklet -26 ° C ~ + 60 ° C
A csatlakozókábel hossza 90 cm
A csomag tartalmazza
Gázérzékelő Igen
Gáz mágnesszelep Igen2014172
Lang Típus Név Link
EU Megfelelőségi nyilatkozat Declaration of Conformity Link
EU10 Használati utasítás User manual EU10 Link
RO Megfelelőségi nyilatkozat DC&CG Link