Kit GNA-01 gázérzékelő

Kit GNI gázérzékelő PNI GD-01 és PNI V-02 mágnesszelep 2014172

PNI V-02 gáz-mágnesszelep, 3/4

PNI V-02, 3/4 "gáz-mágnesszelep

PNI GD-01 gázérzékelő, hangjelzéssel és fényjelzéssel, PB-gázhoz, földgázhoz, széngázhoz, kompatibilis a PNI V-02 mágnesszeleppel

A PNI-GD-01 gázérzékelőt többféle típusú gáz: LPG, földgáz, CO gáz, 25% LEL gáz kimutatására használják. Kifejezetten otthonok számára készült, de más alkalmazásokban is használható, mint pl. Kereskedelmi terek, lakóterek stb.
5 547,99 Ft
Elérhetőség: Raktáron
SKU
ACT-GD-01

PNI GD-01 gázérzékelő

Félvezető gázérzékelő

A PNI GD-01 gázdetektor földgáz (metán), PB-gáz (fő komponensek: propán, bután) és széngáz érzékelésére szolgál.

Ha az éghető gáz szivárgása meghaladja a szabványt (20 % LEL), a gázérzékelő folyamatos 70 dB-es hangriasztást bocsát ki, amelyet élénkpiros LED kísér.

A beépített félvezető érzékelő hosszú élettartammal (akár 5 év), sokoldalúsággal rendelkezik, és jól tűri az extrém környezeti feltételeket és a korrozív környezetet.

Megjegyzés: Az érzékelő nem érzékel mérgező gázokat, például szén-monoxidot (CO).

Hang és fény riasztó

Amikor a gázkoncentráció eléri az előre beállított szintet, a készülék vizuális és hangos riasztást ad. A piros LED gyakran villog, folyamatos hang kíséretében. Ha az érzékelő a mágnesszelephez van csatlakoztatva, akkor elektromos impulzust küld rá. A mágnesszelep elzárja a gázáramlást.

A legalább 70 dB-es riasztási hang csökkenti a robbanásveszélyt, és védi ingatlana és családja életét és biztonságát.

A hangos riasztás kikapcsolásához húzza ki az érzékelőt, vagy várja meg, amíg a riasztást kiváltó gáz koncentrációja csökken. A riasztást kiváltó ok elhárítása után a mágnesszelepen lévő piros gomb felemelésével újraindíthatja a gázáramlást (a mágnesszelep nem tartozék).


Soha ne hagyja figyelmen kívül a riasztást!

PNI GD-01 gázérzékelő

PNI GD-01 gázérzékelő

Tesztelési módszer

Az öngyújtó gomb nyomva tartása közben vigye közelebb az öngyújtót az érzékelő gázbemenetéhez, és lassan engedje el a gázt (ne gyújtsa meg az öngyújtót, csak engedje ki a gázt). Amikor a gázkoncentráció az érzékelő közelében eléri a szabványt, riasztást indít, amely addig szól, amíg a környezeti gáz térfogata a riasztási pont alá nem csökken.

Megjegyzés: Az érzékelő bemelegedési ideje körülbelül 2-3 perc. Ebben az időszakban a gázteszt nem működik . A bemelegítési időszak végén az érzékelő megerősítő hangot ad. Ezen idő elteltével az érzékelő visszaáll a normál működésre.

Telepítés

A földgáz metángázból áll , amely könnyebb a levegőnél. Szivárgás esetén a földgáz a mennyezetig emelkedik, és a mennyezet környező részein összegyűlik. Ezért földgáz esetén az érzékelőt a mennyezet alatt 30 cm-rel és a gázforrástól 1,5 m-re kell felszerelni.

Az LPG propán és bután keverékéből áll, amely nehezebb a levegőnél. Ha az LPG szivárog, lemegy a földre. Ezért PB-gáz esetén az érzékelőt a padló felett 30 cm-re és a gázforrástól 1,5 m-re kell felszerelni.

Megjegyzés: Ne szerelje fel a gázérzékelőt olyan helyre, ahol sok vízgőz van, mert ez befolyásolhatja az érzékelőt, ami téves riasztást válthat ki.

PNI GD-01 gázérzékelő

Write Your Own Review
You're reviewing:PNI GD-01 gázérzékelő, hangjelzéssel és fényjelzéssel, PB-gázhoz, földgázhoz, széngázhoz, kompatibilis a PNI V-02 mágnesszeleppel
Your Rating
A termék azonosítása
Termelő KORTY
Termékkód ACT-GD-01
Általános tulajdonságok
Tápfeszültség 230 VAC
Üzemi hőmérséklet -25 - +60 C fok
Az észlelt gáz típusai Földgáz, PB-gáz, széngáz
Riasztási pont 20% LEL ((alsó robbanási határ))
Kimeneti teljesítmény kevesebb, mint 1,7 W
Parancs kimenet 12 V (NO áramkör)
méret 110 x 73 x 41 mm
Súly 221 g
Riasztási zajszint ≥ 70dB / m
Fűtési idő akár 180 mp.
A csomag tartalmaz
Gázérzékelő Igen
Használati utasítás IgenACT-GD-01
Lang Típus Név Link
EU Megfelelőségi nyilatkozat Declaration of Conformity Link
EU10 Megfelelőségi nyilatkozat Declaration of conformity Eu9 Link
EU10 Használati utasítás User manual EU10 Link
RO Megfelelőségi nyilatkozat DC&CG Link